www.glysyg.blogspot.com


no_way_out_love@hotmail.com

Satılık Araçlar,Makyaj Ürünleri,Parfümler,Vücut ve Ayak Bakımı,Erkek Kişisel Bakım Ürünleri,Kremler

Şifalı Bilgiler






Zencefil




Ayurveda ve Çin Tıbbı nda 5 bin yıldır kullanılan zencefil, ısıtıcı bir ottur. Özellikle metabolizma rahatsızlıklarında temizleyici, düzenleyici ve canlandırıcı bir etkiye sahip. Ayrıca faranjitte, ishal, gaz gibi durumlarda, kan dolaşımını artırmak için, kas hastalıklarında ve romatizmal ağrılarda kullanılıyor. Soğuk algınlıklarında çayını içebilir, öksürük için zencefil-zerdeçal-bal karışımını sabah ve akşam aç karnına şurup niyetine kullanabilirsiniz. Zencefil canlandırıcı olduğu için akciğerleri temizler, gazı önler ve terlemeyi artırarak cildin de temizlenmesini sağlar.






Adaçayı




Adaçayını bilmeyeniniz yoktur.Kızılderililerin kutsal bitkisi sayılan adaçayı, Akdeniz yöresinde bol bol yetişir. Antibiyotik ilaç görevi gören adaçayı diş eti rahatsızlıklarında ve boğaz ağrılarında çok yararlıdır. Sinir bozukluğu, baş dönmesi, titremeye iyi gelir ve menopoz döneminde karşılaşılan terlemeyi durdurur. Ayrıca dolaşım sistemi hastalıklarında, tansiyon düşüklüğünde, sindirim sistemi bozukluklarında, psikolojik rahatsızlıklarda, halsizlikte, sinir hastalıklarında da kullanılır. Özellikle boğaz ve ağız içi iltihaplarında günde birkaç defa adaçayıyla hazırlanıp soğutulmuş çayla gargara yapın, iyi geldiğini göreceksiniz.





Elma







Elma, besin değeri dışında nefes darlığı ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur, lifli olduğu için bağırsakları temizler, karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile elmadan faydalanabilirler. Elma yatıştırıcı, uyku vericidir, başağrılarına iyi gelir. Taze elma suyu cilde sürüldüğünde dokuları sağlamlaştırır ve teni güzelleştirir. İlkbaharda toplanan elma çiçekleri kurutularak sonbahar ve kış aylarında kaynatılır ve göğse ve öksürüğe iyi gelecek bir şurup elde edilir. Kurutulmuş elma parçalarından çay yapabileceğiniz gibi kabuğuyla küçük parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon ve portakal koyarak çay olarak tüketebilirsiniz.



 Nane





 Nane çayı, mide ve bağırsak gazlarında, bulantı ve kalp çarpıntısında içilir. Sindirim sistemi rahatsızlıklarında, karın ağrısı, ishal, safra kesesi taşı, baş ağrısı, migren, sinüzit, diş ağrısı, halsizlik, bronşit, öksürük gibi rahatsızlıklarda da tedavi edici özelliği olan nane, nefes darlığında da şöyle kullanılabilir: Bir tülbentin üzerine bal konur, üzerine taze veya kuru nane yaprakları serpilir ve yatmadan önce göğüs üzerine bağlanır, sabaha kadar bırakılır.






 Böğürtlen Çayı Faydaları










Böğürtlen C vitamini deposu ve Antioksidan özelliğinden dolayı,hücre yaşlanmasını durduran böğürtlen,kanı temizliyor, tok tutuyor, hafızayı tazeliyor. Sadece meyvesi değil yaprağı da yararlı uzmana göre. Böğürtlen yaprağından yapılan çay ağız yaraları için birebir. Kurutulmuş yapraklarından yapılan şurubun ise kanı temizleyici etkisi var. Öksürüğe şurup gibi.
Sadece meyvesi değil yaprağı da yararlı uzmana göre. Böğürtlen yaprağından yapılan çay ağız yaraları için birebir.Kurutulmuş yapraklarından yapılan şurubun ise kanı temizleyici etkisi var. Öksürüğü olanların da içmesinde fayda  olan bir şurup bu.
Özsuyundaki asitler ve minareller birçok işleve sahip. Aynı zamanda meyve olarak da etkili. Zindelik kazandıracak yegane meyvelerden biri. Diğer yandan damar sağlığına da olumlu etkisi saptanmış. Böğütlen zayıflamak isteyenler için de derman. Tok tutucu özelliği sayesinde yemek ihtiyacını azaltıyor,kan şekerini de etkilemediği için en iyi zayıflama ilacı.Tabii antioksidan zengini bir meyve olan böğürtlen genç kalmak için de birebir.Böğürtlenin en önemli ve kadınları ilgilendiren özelliklerinin başında cildi gençleştirmesi geliyor.






 Organik C vitamini deposu Frenk İnciri










Pek bilinmeyen bir meyve olan Frenk İnciri çok fazla yerde satılmaz. Çok lezzetli de olan bu meyve tam tam bir C vitamini deposudur.
Bu meyve doğada kendiliğinden yetiştiğinden tamamen organik ve oldukça da yararlı bir besindir. Dünyada organik ürünler artık çok rövaçta olduğundan bu meyvenin önemi iyice artmıştır.
Sağlımıza çok fayadası bulunan bu meyveye halk arasında Frenk yemişi yada Frenk inciri denmektedir. Özellikle vucüt direncimizi artıran bu meyve aynı zamanda kabızlığa ve sindirim sistemizimize iyi gelmektedir.
Hiçbir hormnon ve katkı maddesi barındırmayan ve kendiliğinden yetişen bir bitki olan frenk inciri dikenlidir ve tamamen organik bir meyvedir. Genelde soğuk tüketmeliyiz. Satıcılar satarken buz parçalarını üzerine yerleştirerek satarlar.






 Vitamin Deposu Kuşburnu Çayı








 Kuşburnu içerisinde çok fazla vitamin bulundurur. Bu yönüyle kış aylarında tüketilmesi çok yararlı olan bu bitkinin çayını içmek hem çok yararlı hemde çok zevkli.

 Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostudur. Vücuda dirilik sağlar. 100 gram kuşburnunda bir sandık portakala eşdeğer C vitamini vardır. İyi bir raşitizm ilacı, etkin bir kan temizleyicisidir. Güçlü bir kurt düşürücü ve bağırsak yumuşatıcısıdır. Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı faydalıdır. Romatizma ağrılarını gideriyor. Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor.

Kuşburnu Çayı ;  2 kase kuşburnu ile beraber istenildiği kadar su kaynatılır.(içine 1 tane de çubuk tarçın atabilirsiniz.) Sonrasında kaynayan kuşburnu biraz dinlendirilmeye bırakılır.(2-3 dk kadar) Ve afiyetle içilir.



 Melissa Çayı Faydaları






 Melissa çayı mükemmel bir sakinleştirici, yatıştırıcdır. Rahatlamak, stresten uzaklaşmak isteyenler için ideal. Ayrıca melissa çayı baş ağrılarına da çok iyi geliyor. Migreni olanlar kullanabilir ya da normal şekillerde başı ağrıyan insanlar için melissa çayı çok iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca melissa çayı balgama, sedef hastalığına, çarpıntıya ve diş ağrılarına da iyi geliyor.Her evde bulundurulması gereken bir çay.Bu çayın sakinleştirici etkisi çok fazla. Sinirlerinizi yatıştırıyor, sizi stresten uzaklaştırıyor.






 Vucuttaki Yağları Yakan 2 Bitkisel Çay







Malzemeler:

2 avokado yaprağı,
bir tutam mısır püskülü,
kiraz sapı,
yarım tatlı kaşığı rezene tohumu,
3 yaprak sinameki,
5 adet saplarıyla birlikte maydanoz
Hazırlanışı: Malzemeleri 1 bardak suya konularak 5 dakika kaynatılır. Çay demlendikten sonra süzülerek içine ince bir dilim limon konur. Şekersiz olarak sabah ve akşam günde iki üç uygulanır. Ancak bitkisel çay ne çok aç, ne de çok tok içilmelidir.

Malzemeler:

1-2 adet avakado yaprağı
1 çay kaşığı yeşil çay
1 tutam kiraz sapı
1 tutam mısır püskülü
1 çay kaşığı rezene tohumu
Hazırlanışı: Malzemeleri 1 su bardağı kaynar suya koyduktan 2 dakika kaynatın ve hafifçe fokurdadıktan sonra 5 dakika demlenmeye bırakın.
Şeker veya tatlandırıcı eklenmeden sadece çok ince bir dilim limonla günde 2 veya 3 fincan içilebilir.
Bu karışımı İçerek yağlarınızdan kurtulun. Sabah akşam için, fazla kilolarınıza veda edin . . .





Göbeğinizi Kısa Sürede Eritin









Göbek yağlarınızdan kurtulmak için çok kolay yapacağınız bu kür size çare olacaktır. Bu kür aynı zamanda selülitlerinizden de kurtulmanızı sağlıyor.

Malzemeler:

4 lahana yaprağı
25 dal maydanoz
1 limon

Hazırlanışı: 1 litre kaynar suyun içine lahana yapraklarını içine attıktan sonra 5 dakika kaynatın. Ardından maydanozları ilave ederek 2 dakika daha kaynatın. Soğuyunca süzün ve içine limon sıkarak günde 3 kez aç veya tok karnına içmek yeterli olmaktadır.
Bu kür günlük taze olarak hazırlanmalıdır. İçmesi kolay olsun diye içine kesinlikle başka bir şey ilave etmeyin.
5 hafta uygulayabilirsiniz.






 Mucize Bir Meyve =ÇİLEK




Çilekte bol miktarda demir ve fosfor bulunuyor. Ayrıca C, B ve K vitaminleriyle,demir,potasyum,şeker,fosfor,kalsiyum,sodyum,meyve asidi ve ayrıca diğer meyveler de bulunmayan salisilik asit vardır.Çilek, vücuda kuvvet veriyor, kolesterolü düşürüyor ve damar tıkanıklığını önlüyor. Aynı zamanda çok iyi bir antioksidan olan çilek bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Kansere karşı koruyucu özelliği bulunan, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan çileğin faydaları şu şekilde sıralanıyor:
Bağırsak kurtlarının dökülmesinde fayda sağladığı kadar, idrar söktürür ve vücuttaki zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırır. Kanı temizler. Diş etlerini güçlendirir ve ağız kokusunu giderir. Sakinleştirici etkisi ile tansiyonu düşürür ve stresi azaltır. Ateşi düşürür. Romatizma ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir. Cildi nemlendirir, tazelik ve güzellik verir. Üre asidi ve ürat tuzları birikintilerini, vücutta birikmiş zehirli maddeleri de dışarı atar. Ayrıca çilekte diğer meyvelerde bulunmayan salisilik asit vardır. Bu romatizma ilacının esas maddesidir. Romatizma mafsal iltihabı (Artarit) eklemlerde ürat birikmesi (damla hastalığı),damar sertliği, böbrekte kum taş teşekkülü gibi rahatsızlıkları önler varsa zamanla bunların geçmesini sağlar.

 
Kullanım Şekli: 
*Sabahkarı aç karnına çilek yenmesi çok faydalıdır. Hafif şekerli çilek suyu hastaların ateşini düşürür ve kısa zamanda kendilerini toparlamalarını sağlar.

*Şeker hastalarının da tüketebildiği çileğin 100 gramında 59 mg. C vitamini, (bu oran limondan bile fazla), 1 mg. sodyum, 174 mg. potasyum, 21 mg. kalsiyum bulunuyor.

*Çileğin hazmı zor olduğu için midesi hasta ve tembel olanların çileğin suyunu içmeleri önerilirken, cilt hastalığı olanlarda alerjiye bağlı olarak kaşıntıya neden olabiliyor.

*Sigara içilen bir odada bulunurken gün boyu 5-6 çileğin ezilerek yenilmesi nikotin zehrinin etkilerini azaltır.
 
Çileğin yaprakları da iyi kurutulmak şartıyla çay yapımında kullanılabiliyor.Ayrıca çileğin kök ve yapraklarının da faydaları biliniyor. 300 gram çilek yaprağı ve kökü 1 gece ıslatılarak ertesi gün 1 litre suda 20 dakika kaynatılıp çay gibi içilirse mafsal iltihabı, damar sertliği, tansiyon yüksekliği, karında su toplanması, böbrek ve mesane rahatsızlıklarında, kum ve taş rahatsızlıklarında hastalara fayda veriyor.Ayrıca çilek kanı temizler.




Kekik gerçek bir mucize!

 

 

 


Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen kekikle ilgili birçok bilimsel araştırma yapılmıştır, bu araştırmalar sonucunda bu bitkinin mikrop öldürücü özellikte olduğu ve yoğun şekilde fenolik maddeler içerdiği saptanmıştır.
Kekik, içeriğindeki maddelerle vücutta hücre koruma sistemlerini güçlendirmesiyle antioksidan, kanser oluşumunu engellemesiyle antikanserojen, diyabet hastalığını engellemesiyle antidiyabetik ve vücuttaki kolestrol oranını ayarlamasıyla antikolestremik özellikler taşımaktadır. Bu özellikleri ile kekik, yaşlılığı geciktirmekte, tümör oluşumunu engellemekte, şeker hastalığına iyi gelmekte ve gıdaların bozulmasını doğal yollarla engellemektedir.
Sinir zafiyeti içinHangi hastalıklardan koruyor?Kekik mikrop öldürücü özelliği ile antiseptik, antimikrobik bir bitkidir. Ayrıca içeriğindeki maddelerle vücutta hücre koruma sistemlerini güçlendirmesiyle antioksidan, kanser oluşumunu engellemesiyle antikanserojen, her türlü karın ağrısı ve gaz giderici özelliği ile antispazmodik, romatizmal hastalıkları iyileştirmesiyle antiromatizmal, diyabet hastalığını engellemesiyle antidiyabetik ve vücuttaki kolestrol oranını ayarlamasıyla antikolestremik özellikler taşımaktadır. Bu özellikleri ile kekik, yaşlılığı geciktirmekte, tümör oluşumunu engellemekte, şeker hastalığına iyi gelmekte ve gıdaların bozulmasını doğal yollarla engellemektedir .
Baharat olarak kullanıldığında ise, yağlı ve ağır yemeklerin tadını zenginleştirmenin yanı sıra sindirimi kolaylaştırıcı özelliği de var. Şifalı bitki olaraksa; öncelikle kramp çözücü, dezenfekte edici ve balgam söktürücü olarak kullanılıyor. Bütün bunların yanı sıra karakteristik özelliği iştah açmak olan ve sindirim sistemini uyarmak olan kekik; boğmaca ve öksürük, sinir sistemi zafiyeti, romatizma ve bağırsak hastalıklarına karşı öneriliyor. Bitkinin çayı ise adet kanamalarını dengelemek ve ergenlik sivilcelerinden kurtulmak için birebir...

Kekik çayı nasıl hazırlanır ve nasıl kullanılır?

Kekik çayı, içerisindeki en etkili madde olan eterli uçucu yağın (Thymol) yitirilmemesi için hiçbir zaman kaynatılmaz! Yarım veya bir tatlı kaşığı kurutulup, ince kıyılmış kekiğin üzerine, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar su dökülür, üstü kapatılarak 8-10 dakika demlendirilir ve süzülür. Günde 2-3 bardak yeni demlenmiş olarak, aç karnına veya öğün aralarında, soğutulmadan ve yudumlanarak içilir. Çayının yapımı çok kolay ve ferahlatıcı bir etkisi var, sinirleri yatıştırıcı, mideyi rahatlatıcıdır. Boğaz tahrişi, öksürük, gribal enfeksiyonlarda kullanılmasını tavsiye ederim.

Hangi hastalıklara iyi geliyor?

Bedeni kuvvetlendirir
Hazmı kolaylaştırır.
İştahsızlığı giderir.
Sinirleri kuvvetlendirir.
Kalp çarpıntılarını keser.
Bağırsak iltihabını iyileştirir.
Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar.
İdrar söktürür.
Adet düzenleyicidir.
Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardım eder.
Böbreklerde ve mesanedeki mikropları öldürür.
Afrodizyak özelliği vardır.
Hastalıklara karşı direnme gücünü artırır.
Çocuklarda görülen kansızlığı giderir.
Kan dolaşımını düzenler.
Müzmin öksürük, astım, bronşit ve zatüreede faydalıdır. Grip, nezle ve anjinde şikayetlerin azalmasına yardımcıdır.
Kekik suyu ile banyo romatizma ağrılarını dindirir.
Kandaki şeker miktarını azaltır.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder