Bal Badem Keki
Malzemeler
2 adet yumurta
1 çay bardağı bal 1’er çay bardağı süt ve sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çay bardağı un
Yarım çay bardağı file badem
Bal Badem Keki Yapılışı
Yumurtaları bir kaba kırın ve 2-3 dakika mikserle çırpın. Süt ve sıvıyağı ekleyip 1-2 dakika daha mikserle çırpın. Balı ekleyip karıştırın. Kakao, tarçın ve unu malzemenin üzerine eleyin. Çırpma teliyle karıştırın. Karışımı kağıt kalıpların yarısına kadar doldurun. Üzerlerine file badem serpin. 150 derece fırında, içini çekene kadar pişirin.Afiyet olsun.
Meyve Pelteli Haşhaşlı Pasta
Malzemeler
250 gram haşhaş tohumu
150 gram margarin
200 gram tozşeker
2 paket vanilya
7 adet yumurta
1 su bardağı toz badem
2 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
2 su bardağı karışık
meyve suyu
2 çorba kaşığı buğday
nişastası
1 çorba kaşığı tozşeker
Meyve Pelteli Haşhaşlı Pasta Yapılışı
HAŞHAŞI 1 su bardağı sıcak su ile bir tencereye alın. Kısık ateşte 8 dakika kaynatıp süzün. Margarin, tozşeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar mikserle çırpın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta sarılarını karışıma teker teker yedirin. Kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Karışıma bademi ve haşhaşı azar azar dönüşümlü olarak ekleyin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla kar halini alana kadar mikserle çırpıp ilk karışıma ekleyin. 20-22 cm çaplı kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkartıp soğutun. Üzeri için meyve suyu, nişasta ve tozşekeri karıştırıp soğuyan kekin üzerine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun.
Yoğurt Tatlısı
Malzemeler
4 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı tozşeker
4.5 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
Şerbet için:
2.5 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yoğurt tatlısı hazırlanışı
Yoğurt tatlısı: Şekerle yumurtayı bir kapta çırpın. Un, kabartma tozu, yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.
Bir tencerede şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak şerbeti sıcak hamurun üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Yoğurt tatlısı artık hazır.Afiyet olsun.
Karagöz Tatlısı
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudraşekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
Şerbet için: 500 gram tozşeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı vanilya
Bulamak için: 1 su bardağı file fındık
Karagöz Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Vanilyayı ekledikten sonra karıştırın ve şerbeti soğumaya bırakın. Diğer taraftan derin bir kasede sıvıyağ, yumurta, yoğurt, pudraşekeri, kabartma tozu ve un ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparın. Bu parçaya kakao ekleyin ve fındığı da katıp, yoğurun. Sade hamuru merdane ile açın. Kakaolu hamuru rulo yapıp, sade hamurun kenarına koyun ve beraber sarın. Bir parmak kalınlığında kesin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tepsinin üzerini örtün ve 4 saat dinlendirin. Fındığa bulayıp, servis yapın.Afiyet olsun.
Damla Çikolatalı Kek
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı hindistan cevizi
2.5 su bardağı un
3/4 su bardağı damla çikolata
1 paket kabartma tozu
Damla çikolatalı kek hazırlanışı
Yumurtaları bir kapta mikserle çırpın. Toz şeker ekleyip çırpmaya devam edin. Ayçiçeği yağı, süt, hindistan cevizi ve 2 su bardağı unu ekleyin. Un az gelirse kalanı da ekleyin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp kek kalıbını yağlayın. Damla çikolataları unlayarak karışıma ekleyin. En son kabartma tozunu ilave edip mikserle düşük hızda hafifçe karıştırın. Hamuru kalıba aktarın. 40 dakika pişirin. üzerine hindistan cevizi serpip, nane yaprağı ile süsleyin. Ilık servis yapın.
Damla çikolatalı kek artık hazır.Afiyet olsun.
Ölçülerin Bardak Karşılığı
Bir bardak su 200 gr.
Bir bardak süt 225 gr.
Bir bardak un 150 gr.
Bir bardak toz şeker 240 gr.
Bir bardak pudra şekeri 180 gr.
Bir bardak kakao 100 gr.
Bir bardak irmik 170 gr.
Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı 40 gr.
İki çorba kaşığı kakao 30 gr.
İki çorba kaşığı şeker 50 gr.
Ölçülerin Kaşık Karşılığı
25 gr. Rende kaşar peynir dört çorba kaşığı
25 gr. Hindistan cevizi rendesi dört çorba kaşığı
25 gr. Toz şeker iki çorba kaşığı
25 gr. Un iki çorba kaşığı
25 gr. Nebati yağ iki çorba kaşığı
20 gr. Pirinç bir çorba kaşığı
30 gr. Pirinç unu bir çorba kaşığı
30 gr. Domates salçası bir çorba kaşığı
120 gr. Süt bir çay bardağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder